Ankara asfalt firmaları
Asfalt Karışımı Nedir?

Asfalt Karışımı Nedir?

Asfalt karışımı nedir sorusuna net bir şekilde cevap verebilmek için bu rehberi sizlere hazırladık. Şimdi gelin tüm detayları hep birlikte inceleyelim.
Asfalt, bir üst yapı malzemesi olarak kullanılmaktadır. Bu doğrultuda son derece büyük bir öneme sahip olan asfalt, minerali iri ve ince agrega ile yapışkan; özelliğe sahip olan bitümlü bağlayıcı bir karışım olarak bilinmektedir. Karışım dizaynına bağlı bir şekilde fiziksel özelliklerine ve boyutlarına; göre sınıflandırılan asfalt, sert minerallerden meydana gelmektedir.


Asfalt Karışım Tercihinde Dikkat Edilmesi Gerekenler


Asfaltın karışım tercihinde dikkat edilmesi gerekenler genel olarak aşağıdaki gibidir.


Asfalt Bakım Bütçesi


Asfalt Karışımı Nedir? Bir sonraki mali yıl için bütçeyi hazırlamak stresli olabilir. Çünkü işin finansmandaki artıştan yararlanmakta birçok alanı vardır. Ofis malzemeleri kamu hizmetleri veya kira için ne kadar harcanacağını tahmin etmek çok daha kolay olsa da döşeme ve bakım masraflarınız için yıl boyunca ne kadar harcamanız gerekeceğini yeterince belirlemek önemlidir.


Asfalt Bütçesini Belirleme Adımları


Ancak asfaltın durumu, yaşı ve kullanım şekli yere göre değiştiğinden, her işletme için işe yarayacak tek bir formül yoktur. Harcamalarla ilgili doğru bir tahmine doğru ilerlemek için birkaç adım vardır.


Engelleme Temyizini Belirleyin
Kaldırımınızın mevcut durumuna bakın ve kaldırım çekiciliğini değerlendirin. Renk zaten siyahtan donuk bir griye mi geçti? Asfaltınızın ömrünü uzatmaya ve korumaya yardımcı olan bir işlem olan bir sızdırmazlık kaplaması kullanma şansı vardır. Herhangi bir şerit veya işaretin görünürlüğüne ve parlaklığına bakın. Bunlar sıkıcıysa, onları yeniden yaptırmanın zamanı gelmiş olmakta.


Hasara Bakın


Çatlaklar ve çukurlar genellikle su penetrasyonundan kaynaklanır ve bunlar ne kadar uzun süre çözülmezse, su hasarı o kadar kötü olur. Yolda daha pahalı onarımlardan kaçınmak istiyorsanız, bunlara öncelik verilmelidir. Önemli birbirine kenetlenen çatlak ağlarına sahip alanlarda temel hasarı belirgin olmakta. Temeli onarmak için ağır hasarın kaldırılması gerekebilir.


Yaşı Düşünün


Kaldırımınız en az 10 yaşında veya daha eskiyse yenileme zamanı gelmiştir. Ancak, kaldırımınızın bakımını dikkatli bir şekilde yaptıysanız, trafiğin en yoğun olduğu alanlarda küçük tadilatlar yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ücretsiz Keşif İçin Tıklayın